Quantcast
Πλεύρης: Εάν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία και γιατρούς - Μέτρα μόνο σε μεικτούς χώρους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Εάν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία και γιατρούς – Μέτρα μόνο σε μεικτούς χώρους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα κατά του COVID-19 σε μεικτούς χώρους όπου συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι πολίτες άφησε ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε “μπορεί να υπάρξουν περιορισμοί oι οποίοι θα αφορούν σε χώρους που θα συνυπάρχουν εμβολιασμένοι με ανεμβολίαστους όπως είναι τα θέατρα”.

“Δεν θα ανοίξουμε κλειστούς χώρους για ανεμβολίαστους σε κομμάτι της εστίασης. Στους εξωτερικούς χώρους θα υπάρχουν πάλι τα τεστ για τον COVID-19 τα οποία χρειάζεται να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα περιορισμοί αυτής της φύσεως μπορεί να μπουν στους κοινούς χώρους. Δεν υπάρχει περίπτωση, λέμε σαν πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί και συζητηθεί με λοιμωξιολόγους, να υπάρχουν περιορισμοί σε χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους”, συμπλήρωσε και τόνισε ότι ” τα περιοριστικά μέτρα αυτή τη στιγμή προστατεύουν τους ανεμβολίαστους”.

Σχετικά με το εάν η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγηθεί ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι “αυτή τη στιγμή το συζητάμε αυτό μαζί τους,” και υπενθύμισε ότι ανά 15 ημέρες που βγαίνει η ΚΥΑ , προηγείται η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων. Τα συζητάμε με τους λοιμωξιολόγους όλα αυτά. Είναι ξεκάθαρο ότι επιτροπές εισηγούνται, η πολιτεία αποφασίζει”.

Θα υπάρξουν τοπικά lockdown ;

Eπίσης ρωτήθηκε εάν θα ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπως στη Θεσσαλονίκη. “Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν τοπικά lockdown και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν περιορισμοί σε χώρους που είναι για αμιγώς εμβολιασμένους”, απάντησε.


Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Επίσης μίλησε και για το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Όπως είπε “αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με βάση τα δεδομένα τα οποία έχει, δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας. Εάν αλλάξουν επιδημιολογικά στοιχεία και υπάρξουν κατηγορίες που συνταγματικά θα είναι ανεκτό, θα το συζητήσουμε “.
Kαι επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα το εμβολιασμού. “Για να πάμε σε περαιτέρω υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σημαίνει ότι θα έχεις Επιτροπή Βιοηθικής και θα έχεις αντίστοιχες κατηγορίες όπου δεν έχει λογική η υποχρεωτικότητα της ατομικής επιλογής αλλά να κινδυνεύουν άλλοι άνθρωποι. Αυτά εμείς έχουμε κρίνει ότι στην παρούσα φάση είναι οι υγειονομικοί, είναι όσοι περιθάλπουν α΄τομα τα οποία βρίσκονται σε ανάγκη. Δεν εξετάζουμε κάτι παραπάνω”.

Ενισχύσεις στο ΕΣΥ

Τέλος μίλησε και για το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ. Όπως είπε “το Σύστημα Υγείας θωρακίζεται με 200 νέες κλίνες στη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα έχουμε 30 κλίνες για COVID και 30 κλίνες για περαστικά χειρουργικά ώστε να γίνονται κανονικά τα χειρουργεία και αντίστοιχο αριθμό στο Βόλο”.
“Προσπαθούμε να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ COVID και non-COVID περιστατικών σε αντίθεση με πέρυσι”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα επιτάξουμε νοσοκομεία όπως θα επιτάξουμε και γιατρούς.
“Εμείς δίνουμε κίνητρα στους γιατρούς να μπουν στο σύστημα , εάν χρειαστεί έχουμε και το σχέδιο. Δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός” ξεκαθάρισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.