Quantcast
Πλεύρης: Κυρώσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Κυρώσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα αναμενόταν να ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις κυρώσεις που επιβάλλονται απέναντι σε παράνομες πράξεις υγειονομικών που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση του στο twitter, ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Όπως ανέφερε σε tweet του, «σήμερα ψηφίζεται η αυστηροποίηση των κυρώσεων. Για τον υπάλληλο εκτός από ποινικές ευθύνες και απόλυση επιβάλλεται 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ψευδή εμβολιασμό που εμπλέκεται. 5.000 ευρώ και για όποιον επιδιώξει να λάβει παρανόμως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης».




Πλεύρης: Απολύσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης είπε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σχετικά με το θέμα του πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού τα εξής «σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «μαϊμού» νόσησης, και αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν».
Και πρόσθεσε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό. «Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις της διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διάταξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς – μαϊμού.
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι για περιπτώσεις μαϊμού δηλώσεων που είναι πάνω από 3-4 γνωστών και μπορεί να υπάρχει και υπόνοια οικονομικού οφέλους, βρίσκεται υπό επεξεργασία ειδική διάταξη, η οποία θα προβλέπει διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα.
«Άρα, μιλάμε και για ποινικές κυρώσεις και για πειθαρχικές κυρώσεις και για απόλυση και πρόστιμο δυσβάσταχτο. Δε θα επιτρέψουμε κανένας να εξαπατήσει το σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», κατέληξε ο υπουργός Υγείας,.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.