Quantcast
Πλεύρης: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών - Από την επόμενη εβδομάδα το δωρεάν self test - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Από την επόμενη εβδομάδα το δωρεάν self test

δημοσιεύτηκε:

Από την επόμενη εβδομάδα θα εφαρμοστεί το μέτρο του δωρεάν self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την συνέντευξη Τύπου.

Επίσης επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό “δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας. Ενόψει των εορτών θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού και για αυτό θα δοθεί δωρεάν ένα self test σε όλους τους ενήλικους πολίτες προκειμένου να εξεταστούν, να δούμε πώς είναι η κατάσταση σε σύνολο των κρουσμάτων. Επιδημιολογικά είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες μας -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε αυτόν τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού που θα είναι δωρεάν”.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι πρώτο δωρεάν self test θα το λάβουν οι πολίτες από τις 6-11 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να μπορούν να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και πρόσθεσε, όσοι νοσήσουν και τεθούν σε καραντίνα θα μπορούν να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.
” Συστήνεται στην περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ ακόμη και από τους εμβολιασμένους πριν από τις εκδηλώσεις οι οποίες θα υπάρξουν ειδικά τις ημέρες των εορτών .Και αυτό το πρόγραμμα που σας λέω με τον έλεγχο του πληθυσμού θα γίνει και πάλι την εβδομάδα μετά τις γιορτές ώστε να έχουμε μια πλήρη επιδημιολογική εικόνα όλου του πληθυσμού”, σημείωσε.

Εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών

Επίσης μίλησε και για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών. Όπως είπε “η Επιτροπή ήδη εισηγήθηκε ότι μπορούν να ανοίξουν τα εμβόλια για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις θα έχουμε την παραλαβή των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες. Γιατί είναι διαφορετικά τα εμβόλια αυτά από αυτά που δίνονται στο γενικό πληθυσμό ως προς την δοσολογία”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.