Quantcast
Πλεύρης: Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους

δημοσιεύτηκε:

Σχέδιο να υπάρχουν περισσότερες ελευθερίες στους κλειστούς χώρους που εισέρχονται μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, όπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Όπως είπε, ” αυτό το οποίο εμείς, αυτή τη στιγμή εξετάζουμε και θα είμαστε έτοιμοι με έναν πλήρης σχεδιασμό σε συνεννόηση πα΄ντοτε με την Επιτροπή Ειδικών είναι ότι όπου έχουμε κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένο θα πρέπει όλο το πλαίσιο να είναι πιο ελεύθερο”.
Kαι πρόσθεσε ότι στους κλειστούς χώρους που μπαίνουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουμε ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας, πολύ μεγαλύτερης να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας γιατί εκεί πέρα ο κίνδυνος μετάδοσης ή και η μετάδοση η ίδια δεν θα έχει την ίδια επιβάρυνση.
Παράλληλα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στους μεικτούς χώρους για τους ανεμβολίαστους. Όπως είπε
” εκεί που είναι μεικτοί χώροι, για την προστασία όχι τιμωρητικά, για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν υποχρεωτικά ,θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα με ταυτόχρονη ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας που έχει γίνει ώστε να μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα περίθαλψης σε οποιονδήποτε την χρειαστεί είτε εμβολιασμένο είτε ανεμβολίαστο”, συμπλήρωσε.
Τα σχολεία και το επόμενο κύμα της πανδημίας
Επίσης αναφέρθηκε στη λειτουργία των σχολείων ενώ μίλησε και για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Όπως είπε ” Τα σχολεία τα οποία ήταν ένας παράγοντας τα οποία φοβόμασταν ιδιαιτέρως, μέχρι στιγμής ….και λέμε μέχρι στιγμής γιατί τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να έχουν ανοιχτά παράθυρα και να λειτουργούν, έχουν δώσει λιγότερα κρούσματα από ότι όταν δώσαν τον Αύγουστο. Θα έρθει το επόμενο κύμα; Θα έρθει. Είναι κάτι οποίο το περιμένουμε όπως παντού έρχεται το επόμενο κύμα. Ποιος είναι ο στόχος του κάθε κύματος; Ο στόχος είναι να έχει μικρότερη καμπύλη, δηλαδή αντί να πηγαίνει όπως πήγαινε το πρώτο να πηγαίνει λιγότερο. Γιατί είναι αυτός ο στόχος; Είναι αυτός ο στόχος γιατί όσο πιο ομαλά πηγαίνει το κύμα τότε αυτομάτως έχουμε λιγότερες νοσηλείες και λιγότερη επιβάρυνση του εθνικού συστήματος υγείας”. Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Αρκουμανέα. Όπως είπε ” παραιτήθηκε ο ίδιος” και επανέλαβε ότι ” Ο ίδιος ζήτησε να παραιτηθεί, έχει και τη επιστολή του, έγινε δεκτή η παραίτηση του και άμεσα θα τοποθετηθεί και ο επόμενος πρόεδρος” στον ΕΟΔΥ και πρόσθεσε ότι δεν έχει καταλήξει σε κάποιο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει.
Καμία αλλαγή στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων
Σε ερώτηση εάν η Επιτροπή θα είναι ολιγομελής απάντησε ότι αυτή ” υπάρχει και λειτουργεί .Είναι συγκεκριμένη που υπάρχει και λειτουργεί .Αυτή η Επιτροπή θα λειτουργεί κανονικά ” και πρόσθεσε ότι θα λειτουργεί με τη σύνθεση όπως είναι αυτή την στιγμή και επανέλαβε ότι ” η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα λειτουργεί”.
Εν συνεχεία ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην Επιτροπή. ” Θα υπάρξει αλλαγή στο ΕΟΔΥ όπως έχει γίνει. Από εκεί και πέρα επιχειρησιακά και στο κομμάτι του ΕΟΔΥ και στο κομμάτι του υπουργείου θα κάνουμε τις κινήσεις τις οποίες κρίνουμε .Αλλά η Επιτροπή λειτουργεί κανονικά και τους ευχαριστούμε γιατί είναι αυτοί οι άνθρωποι που όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να συμβουλέψουν την πολιτεία”, απάντησε.
Παρέλαση 28 η Οκτωβρίου: Δεν υπάρχει υπάρχει απόφαση
Μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Βορίδη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ότι θα γίνει κανονικά και ρωτήθηκε εάν αυτό θα αφορά και τις κόκκινες περιοχές.

” Η βασική αρχή γενικότερα έχουμε πει είναι να μην κλείνει η οικονομία και να μην κλείνει η κοινωνική δραστηριότητα. H 28η Οκτωβρίου είναι τρεις εβδομάδες πριν την 28η Οκτωβρίου. Προφανώς αξιολογούνται πάντοτε τα επιδημιολογικά δεδομένα”, απάντησε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου . ” Άρα όταν δεν υπάρχει υπάρχει απόφαση σημαίνει ότι ισχύουν κανονικά τα πάντα. Όταν δεν έχεις πάρει διαφορετική απόφαση αυτό ισχύει “, σημείωσε χαρακτηριστικά.
“Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση επιθυμεί ότι άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο … θα λειτουργεί κανονικά η κοινωνία αξιολογώντας όμως πάντοτε τη επιδημιολογική εικόνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.