Quantcast
Πλεύρης: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς - enikonomia.gr
share

Πλεύρης: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα είναι υποχρεωτική η 4η δόση εμβολίου για τους πολίτες ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από δημοσιογράφο του ΑΝΤ1. ” Αυτό είναι αμιγώς επιστημονικό θέμα”, απάντησε και ανέφερε ότι ” μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ξεκαθαριστεί το όλο θέμα των εμβολίων. Κατά την εκτίμησή μου είναι πολύ κρίσιμο θέμα αυτό και δεν θα πρέπει να δίνονται λανθασμένα μηνύματα στους πολίτες .Θα πρέπει γρήγορα να παρθούν οι αποφάσεις. Και από εκεί και πέρα με βάση τις επιστημονικές αποφάσεις θα ακολουθήσουμε την πορεία” .

Eπίσης γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη ψηφίζεται διάταξη για την αναστολή των μέτρων που αφορά στους υγειονομικούς. Όπως είπε “Την Τετάρτη ψηφίζεται η διάταξη. Το μέτρο αναστολής των υγειονομικών θα παραμείνει έως 31/12. Έως το τέλος του χρόνου δεν θα επιστρέφουν στο ΕΣΥ. Και γενικότερα η θέση της κυβέρνησης είναι ότι όσο υπάρχει η πανδημία ο υγειονομικός για να μπορεί να εργαστεί στον χώρο θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την δημόσια υγεία όσο και με το γεγονός ότι κάποιος αρνείται τη επιστήμη του και για αυτό δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες”.

” Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διακατέχεται από έναν πλήρη αλτρουϊσμό ο οποίος έχει τα χαρακτηριστικά του- προστατεύω τον εαυτό μου αλλά προστατεύω και την κοινωνία .Ο άνθρωπος ο οποίος δεν εμβολιάζεται εκτός το ότι κινδυνεύει ο ίδιος είναι και ο ίδιος παράγοντας μετάδοσης της νόσου. Συνεπώς όπως παράλληλα αυτή την στιγμή δίνουμε παράταση σε όλους τους επικουρικούς που έχουν μπει λόγω Covid με τον ίδιο τρόπο όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν δεν μπορούν να βρίσκονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας , τους έχουμε σε αναστολή. Θα ψηφιστεί την Τετάρτη μέχρι 31/12. Εάν τώρα αλλάζει η επιδημιολογική εικόνα υπό την έννοια ότι αύριο το πρωί πάψει να υπάρχει πανδημία τότε μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά όσο υπάρχει η πανδημία, είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε σαφέστατοι ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, συμπλήρωσε.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι “Όσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το μίνιμουμ των υποχρεώσεων είναι να παίρνουν τα μέτρα για να προστατεύονται οι ίδιοι και η κοινωνία. Το βασικό μέτρο για την μη μετάδοση, μη βαριά νόσηση από τον COVID είναι ο εμβολιασμός. Ερχόμαστε και τους λέμε εμβολιαστείτε επιστρέψετε στην εργασία σας εκεί πέρα που ανήκετε. Εάν δεν εμβολιάζεστε, δεν μπορεί να εκβιάζεται η πολιτεία”

Τέλος επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι μισοί από τους 7000 υγειονομικούς, δηλαδή 3.500 χιλιάδες που ήταν σε αναστολή έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.” Βέβαια υπάρχει και ένα ποσοστό που έχει γυρίσει στην εργασία του με πιστοποιητικό νόσησης και πρέπει να δούμε εάν στο τέλος μόλις λήξει το πιστοποιητικό εάν θα εμβολιαστούν ή όχι”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.