Quantcast
Πλήγμα για τον τουρισμό πιθανή αύξηση του ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

Πλήγμα για τον τουρισμό πιθανή αύξηση του ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην απασχόληση χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες
 
Η διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση, σε επίπεδα ανάλογα των κύριων ανταγωνιστριών χωρών της Νότιας Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα κατά την τελευταία διετία για τη χώρα μας την καταγραφή εντυπωσιακών μεγεθών τόσο στις αφίξεις εισερχόμενων τουριστών όσο και στα έσοδα. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες οδηγεί σε μείωση της τουριστικής ζήτησης και κατά συνέπεια σε μείωση εσόδων για τις επιχειρήσεις και το Κράτος.
 
Μια πιθανή αύξηση του ΦΠΑ θα σήμαινε ανακοπή της δυναμικής που εμφανίζει ο εισερχόμενος τουρισμός και για τα επόμενα έτη στη χώρα μας και παράλληλα την αναχαίτιση της τεράστιας συμβολής του τουριστικού κλάδου στον τομέα της απασχόλησης.
 
Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκτιμά ότι σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν θα επιτρέψουν ένα τέτοιο καίριο πλήγμα στον τουρισμό και δεν θα ενδώσουν στην όποια αρνητική μεταβολή των συντελεστών του ΦΠΑ. Το αντίθετο θα σήμαινε την απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τόπο μας, την πλήρη ανάσχεση κάθε τουριστικής επένδυσης και την απώλεια χιλιάδων  θέσεων εργασίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.