Quantcast
Ποια θέματα θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι του EWG - enikonomia.gr
share

Ποια θέματα θα τεθούν σήμερα στο τραπέζι του EWG

δημοσιεύτηκε:

Toυς βασικούς άξονες
της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ελλάδας θα παρουσιάσει σήμερα για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων
(ΣΟΕ) και καθηγητής Μιχάλης Αργυρός στη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG), λίγες ημέρες
πριν από την πρώτη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα στο Eurogroup και την επάνοδο
των τεχνοκρατών των δανειστών στην Αθήνα.


Επιπλέον επισημαίνεται πως μερικά από τα τα θέματα που θα τεθούν
σήμερα στο “τραπέζι” του Euro Working
Group (EWG) είναι οι εκκρεμότητες της μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας αλλά και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2020.

Η δήλωση της Λαγκάρντ για το πρωτογενές πλεόνασμα



Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ είπε χθες”Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή”.



Η δήλωση του Μοσκοβισί για το πρωτογενές πλεόνασμα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πρόσφατα σχετικά με το πρωοτογενές πλεόνασμα της χώρας ότι, «Οποιαδήποτε πρόταση σχετικά με τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος πρέπει να συζητηθεί από την Ευρωομάδα στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους και συνολικής δέσμης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα αποφέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.