Quantcast
Ποιες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στη φετινή ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Ποιες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στη φετινή ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Το ερχόμενο Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,θα εγκαινιάσει την 83η Διεθνή Έκθεση θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, θα είναι η μεγαλύτερη ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών, τουλάχιστον σε επίπεδο εκθετών, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η φετινή ΔΕΘ θα καλύψει συνολικά 32.075 τετραγωνικά, έναντι 27.191 το 2017 (υπαίθριους και στεγασμένους χώρους), ενώ οι εκθέτες -ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται μεγάλες εταιρίες, που επιστρέφουν στη διοργάνωση μετά από χρόνια- έχουν ξεπεράσει τους 1.500, έναντι 1.398 πέρυσι και 556 το 2012. Η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών, ενώ η 83η ΔΕΘ θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.

“Εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν έχει μείνει ούτε εκατοστό διαθέσιμου χώρου. Ο ημιόροφος του περιπτέρου 16 είχε να ανοίξει 25 χρόνια, αλλά φέτος τον χρειαστήκαμε κι αυτόν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποζρικίδης.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής, οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ θα δουν πράγματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα -και ενδεχομένως συνολικά στα Βαλκάνια- όπως έναν προσομοιωτή πτήσης με F35, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπερ Ρος, ηγείται της αμερικανικής αποστολής “δείχνει το ενδιαφέρον της χώρας για την Ελλάδα και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και αποδεικνύει τη βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση”.

Kαθ’όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η τιμώμενη χώρα και οι περισσότεροι από 60 εκθέτες της, που αντιπροσωπεύουν τζίρο τρισεκατομμυρίων δολαρίων (ανάμεσά τους περιλαμβάνονται εταιρείες- κολοσσοί όπως οι Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin και Cisco), θα διοργανώσουν δεκάδες εκδηλώσεις, φόρουμ και παρουσιάσεις.

Στο περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η αμερικανική συμμετοχή, οι επισκέπτες θα μπορούν, κατά τον κ.Ποζρικίδη, να δουν κορυφαία τεχνολογικά επιτεύγματα, ορισμένα από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στη χώρα, καθώς και εκθέματα και υπηρεσίες από εταιρείες εκπαίδευσης, βιομηχανίες ασφάλειας και άμυνας και φαρμακοβιομηχανίες.

Τι θα δούμε στη φετινή ΔΕΘ

Η φετινή διοργάνωση υποδέχεται στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece)», με 130 ελληνικές start ups (στο περίπτερο 12), που θα αναδείξουν το πρόσωπο μιας άλλης Ελλάδας, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo. Επιπλέον, στην έκθεση συμμετέχουν και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα υπό από την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Συνολικά 48 επιμελητήρια από όλη την χώρα, έναντι 43 πέρσι, με 360 επιχειρήσεις (έναντι 340 πέρσι) θα βρίσκονται στην έκθεση μέσω της Κεντρικής Ένωσης, ενώ ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο Σερρών και το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Οι επιμέρους ενότητες της 83ης ΔΕΘ καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κα., με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις.

Στο σκέλος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης, τα Music Events της 83ης ΔΕΘ περιλαμβάνουν καθημερινές συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου (δωρεάν με το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση). Στις φετινές συναυλίες η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα τιμήσει τον Σταύρο Ξαρχάκο, ενώ την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το «The Blues Brothers Approved Show».

-Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το «the Mindspark», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης. Παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταφέρουν στο κοινό του «the Mindspark» τον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Το «the Mindspark Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo.

-Στο περίπτερο 17 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games, που είναι ένα entertainment πάρκο, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

-Για 5η χρονιά, η Cheapart υποδέχεται τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών από οκτώ χώρες.

-Στο αφιέρωμα για την ενέργεια θα μετέχουν 35 εταιρείες, με έμφαση στα αέρια καύσιμα και τις χρήσεις τους

-Στο αφιέρωμα Automotion θα παρουσιαστούν νέα μοντέλα αυτοκινήτων, τροχόσπιτα, σκάφη κτλ

-Το αφιέρωμα Akademia θα είναι σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με παρουσιάσεις νέων προγραμμάτων σπουδών, αλλά και σεμινάρια για τεχνικές αναζήτησης εργασίας

-Στο περίπτερο 2, θα πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Artecitya, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ενότητες “Virtual World” και “Games and Politics”.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 7 ευρώ, αλλά ισχύει και μειωμένο στα 5 ευρώ τις καθημερινές μέχρι τις 18:00. Το οικογενειακό των 4 ατόμων είναι στα 20 ευρώ, το Πολυτέκνων-Τριτέκνων-ΑΜΕΑ είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Τις καθημερινές το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι 16:00 με 22:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 με 22:00.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.