Quantcast
Ποιο είναι το πιο... παγωμένο μέρος στη Γη - Στους -100 η θερμοκρασία - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ποιο είναι το πιο… παγωμένο μέρος στη Γη – Στους -100 η θερμοκρασία – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η Ανταρκτική είναι μακράν η πιο μυστηριώδης ήπειρος στη Γη. Καθώς δεν έχει μόνιμο πληθυσμό, ελάχιστα είναι γνωστά γι’ αυτό το ξεχωριστό και άγονο τοπίο.
Αυτό που σίγουρα είναι γνωστό είναι ότι στην Ανταρκτική καταγράφονται οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες, θερμοκρασίες που φτάνουν… πολύ κάτω από το μηδέν. Σύμφωνα με το Top Trending, ακόμη και σ’ αυτό το παγωμένο μέρος στη Γη οι θερμοκρασίες ποικίλλουν ανάλογα με το σημείο, με τον μέσο όρο να είναι γύρω στους -70 βαθμούς Fahrenheit (περίπου 57 βαθμοί Κελσίου).
Στις παράκτιες περιοχές καταγράφεται η ήπια θερμοκρασία των 14 βαθμών F (-10 Κελσίου) ενώ στην παγωμένη κορυφογραμμή στα ανατολικά του ανταρκτικού οροπεδίου μεταξύ το Dome Argus και του Dom Fuji καταγράφεται η εξωφρενική θερμοκρασία των -148 βαθμών Farenheit, δηλαδή -100 βαθμών Κελσίου. Αυτή είναι η πιο παγωμένη θερμοκρασία στην ιστορία της ανθρωπότητας και κάποιοι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν να πέσει κι άλλο ο υδράργυρος.
Το 2013 μία ομάδα επιστημόνων χρησιμοποιώντας χάρτες και τα καιρικά πρότυπα προσπάθησαν να εξηγήσουν πώς επικρατούν τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Η ήδη χαμηλή θερμοκρασία πέφτει τόσο ξαφνικά όταν καθαρίζει ο ουρανός. Αν ο καθαρός ουρανός παραμείνει για κάποιες μέρες τότε παγώνει το έδαφος εκπέμποντας όση θερμότητα έχει παραμείνει στην ατμόσφαιρα. Αυτό δημιουργεί ένα στρώμα εξαιρετικά παγωμένου αέρα πάνω από την επιφάνεια του χιονιού και του πάγου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.