Quantcast
Πολ Μέισον: Η Ευρώπη οδηγεί σε νέο εμφύλιο διχασμό την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Πολ Μέισον: Η Ευρώπη οδηγεί σε νέο εμφύλιο διχασμό την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Το άρθρο του Βρετανού δημοσιογράφου του Channel 4 Πολ Μέισον με τον τίτλο «Η κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα» που προβλέπει εμφυλιακό διχασμό μεταξύ ναζιστών και κουμουνιστών στην Ελλάδα, σχολιάζει μέσω twitter ο Αμερικανός δημοσιογράφος των Financial Times Πήτερ Σπίγκελ χαρακτηρίζοντας το ως «σκληρή πραγματικότητα».

Μετά από μια μακρά ανάλυση των γεγονότων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση ο Πολ Μέισον, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και έχει πρωτογενή αντίληψη και βιώματα από την ατμόσφαιρα στην ελληνική κοινωνίας, στο δημοσίευμα του καταλήγει:

«Η χώρα θα διαιρεθεί: δεξιά έναντι αριστεράς – όπως είχε χωριστεί από το βρετανικό τανκς που εισέβαλε στην πλατεία Συντάγματος το 1944 για να εγκαταστήσει πρώην συνεργάτες των Ναζί στην εξουσία αντί την κομμουνιστική ηγεσία της αντίστασης. Αλλά αυτή τη φορά δεν ξέρουμε ποιος θα κερδίσει. Σίγουρα όμως  θα ξέρουμε ποιος έχασε: όλοι στην Ευρώπη, όσοι υποστήριξαν ότι η ΕΕ μπορεί να περιορίσει τις οικονομικές βλέψεις της αριστεράς, καθώς και της δεξιάς.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.