Quantcast
Politico: Οι Έλληνες δεν (ξέρουν να) μετράνε - enikonomia.gr
share

Politico: Οι Έλληνες δεν (ξέρουν να) μετράνε

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα χάνει την αξία της στην ΕΕ και η άποψη της δεν μετρά στους εταίρους της, όπως δείχνει ότι δεν έχει καμία δυνατότητα να μετρήσει τον προϋπολογισμό της αναφέρει το online περιοδικό Politico κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με την έννοια τα λέξης «μετράω».

Το μέλλον του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος – ή τουλάχιστον η παραμονή της Ελλάδα σε αυτό – εξαρτάται από μια απλή ερώτηση: Πότε η κυβέρνηση θα μείνει χωρίς χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της;

Το πρόβλημα ξεκινά όμως από το πώς  η Ελλάδα διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά της. Παρά τις δύο διασώσεις και παρεμβάσεις από την “τρόικα” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 – καθώς και από τις επίσημες υποσχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά τους – υπάρχει ελάχιστη σαφήνεια σχετικά με το πόσα χρήματα έχει στα ταμεία η χώρα ή πρόκειται να εισπράξει.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο, υποστηρίζουν ότι οι προκάτοχοί τους διέγραψαν τους σκληρούς δίσκους των υπηρεσιών και κατέστρεψαν τα αρχεία τους πριν παραδώσουν την εξουσία. «Όταν ξεκινήσαμε, δεν βρήκαμε ούτε καν λουκουμάδες στα γραφεία», λέει ένας εργαζόμενος του υπουργείου Οικονομικών στο Politico, προσπαθώντας να εξηγήσει το χάος των πρώτων μηνών.

Αν και το ακριβές ποσό των χρημάτων που απομένουν στα ελληνικά ταμεία είναι ένα μυστήριο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι λίγα καταλήγει το δημοσίευμα του Politico.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.