Quantcast
Πώς ελέγχεται ψηφιακά η Αθήνα – Τα δεδομένα που συλλέγει ο ηλεκτρονικός "Πύργος Ελέγχου" - enikonomia.gr
share

Πώς ελέγχεται ψηφιακά η Αθήνα – Τα δεδομένα που συλλέγει ο ηλεκτρονικός “Πύργος Ελέγχου”

δημοσιεύτηκε:

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του δήμου Αθηναίων παρουσίασε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο OPEN, «στο Δημαρχείο χτυπά η ψηφιακή καρδιά της Αθήνας».

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε έναν πύργο ελέγχου, έναν πίνακα – σύνοψη, καθώς όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων «ό,τι διοικείται, μετριέται και ό, τι μετριέται, διοικείται».

Στον πίνακα αυτόν συνοψίζονται όλα τα ψηφιακά δεδομένα του Δήμου, όπως τα ραντεβού, όπου παρακολουθούν οι αρμόδιοι πόσα ραντεβού γίνονται, τον χρόνο και την ανταπόκριση των υπηρεσιών.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι αισθητήρες σε ράμπες. Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, «έχουμε αντικοινωνική στάθμευση πάνω σε ράμπες και εμείς δεν μπορούμε να έχουν έναν δημοτικό αστυνομικό σε κάθε σημείο». Έτσι έχουν τοποθετηθεί αισθητήρες και όταν κάποιος παρκάρει πάνω σε αισθητήρα ειδοποιείται αμέσως ο δημοτικός αστυνομικός.

«Μπορούμε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης να μελετάμε τα δεδομένα. Να βλέπουμε πού έχουμε τα περισσότερα φαινόμενα σε ποιες περιοχές και σε ποιες ώρες για να είναι εκεί η Δημοτική Αστυνομία» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Επίσης στον πίνακα συλλέγονται και τα αιτήματα σχολείων που αφορούν σε ένα πόμολο που μπορεί να έχει χαλάσει σε μία πόρτα μέχρι ένα σχολείο που έχει ανάγκη να βαφτεί ολόκληρο.

Παλιά έρχονταν μια σειρά εγγράφων και πλέον συγκεντρώνονται τα αιτήματα ψηφιακά και αυτό συμβάλλει και στη διαφάνεια, όπως είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα e-servicescityathens.gr με περισσότερες από 150 ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων που διευκολύνει τους πολίτες.

«Στόχος είναι στο τέλος του χρόνου να φτάσουμε στο 100% των υπηρεσιών» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.