Quantcast
Πώς θα γίνεται από σήμερα η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει - enikonomia.gr
share

Πώς θα γίνεται από σήμερα η είσοδος σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες – Τι αλλάζει

δημοσιεύτηκε:

Σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και τα μέτρα για τις συναλλαγές με τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες όσον αφορά στους ανεμβολίαστους.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν τις τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα χρειάζονται πρόσφατο αρνητικό τεστ κορονοϊού. Μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών επισημαίνει πως όποια μη συμμόρφωση στα νέα μέτρα θα καταγράφεται και θα αναφέρεται στις αρχές.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΕΤ θα πρέπει:

-Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)

– Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.

– Τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

– Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, καλούνται να κάνουν με δική τους επιβάρυνση δύο εβδομαδιαία τεστ.

Τα μέτρα για τι δημόσιες υπηρεσίες

Σε ό,τι αφορά στις δημόσιες υπηρεσίες, η είσοδος των ανεμβολίαστων θα πραγματοποιείται με rapid test ή PCR και για τους υπόλοιπους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Εξαιρούνται από αυτές τις προβλέψεις οι απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.

Από την υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.