Quantcast
Πόσα ραντεβού κλείστηκαν για εμβολιασμό από τους 30-39 - Πότε καταργούνται οριστικά τα sms - enikonomia.gr
share

Πόσα ραντεβού κλείστηκαν για εμβολιασμό από τους 30-39 – Πότε καταργούνται οριστικά τα sms

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι θα καταργηθεί σύντομα το sms για τις μετακινήσεις
των πολιτών εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής
Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, σε
ερώτηση εάν θα καταργηθούν από τη Δευτέρα τα sms για τις διαδημοτικές μετακινήσεις είπε ότι “αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω αυτή τη
στιγμή “. Ωστόσο σημείωσε ότι είμαστε προ των πυλών της κατάργησης
των sms για τις μετακινήσεις αυτονόητα. ”Το ποια ακριβώς ημέρα αυτό θα
τελειώσει, θα το αποφασίσει προφανώς η
αρμόδια Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Άρα δεν είμαι σε
θέση να σας πω σήμερα εάν αυτή η μέρα αυτή
είναι Δευτέρα. Πάντως σίγουρα τελειώνουμε. Είναι καλό ότι πλέον είμαστε στο τελευταίο μίλι όπως λέμε, φτάνουμε
στο τέλος ,στην άκρη του τούνελ “.
Έρχεται νέα υπηρεσία στο gov.gr μετά το Πάσχα
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη νέα υπηρεσία που θα
προστεθεί στο gov.gr. Όπως είπε “έχουμε μια νέα υπηρεσία
που θα την παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό αμέσως μετά το Πάσχα που αφορά στην αλληλεπίδραση του πολίτη με την τράπεζα του.
Kαι
υπενθύμισε ότι οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν το εκκαθαριστικό τους κάθε χρόνο στην τράπεζα, το Ε9 , όταν αλλάζουν ταυτότητα θα
πρέπει να την ξαναπηγαίνουν στην τράπεζα .
“Αυτήν την υπηρεσία
θα την παρέχουμε πλέον μέσω του gov.gr μέσα σε λίγες
εβδομάδες και νομίζω ότι αυτό είναι
ακόμη μια διευκόλυνση και μια απλούστευση σε αλληλεπίδραση πλέον με τον ιδιωτικό τομέα “,
σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τους εμβολιασμούς
“‘Ανοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες 30-39 ετών και ήδη κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού” τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα», ενώ την Μ. Πέμπτη έρχεται η σειρά για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών και το Μ. Σάββατο για τους 45-49 ετών τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πιερρακάκης.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όσοι πολίτες από 30-39 έλαβαν μήνυμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης για ραντεβού δεν αναγραφόταν η ακριβής ημερομηνία για επιβεβαίωση. «Εδώ έχει μια άλλη φιλοσοφία το άνοιγμα των ομάδων 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, διότι πρόκειται για τη γρήγορη πρόσβαση στο εμβόλιο, μια γρήγορη γραμμή για γρήγορο εμβολιασμό. ‘Αρα, παροτρύνουμε όσοι έλαβαν το μήνυμα να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους. Η ίδια φόρμουλα θα ακολουθηθεί και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών που και πάλι είναι ένα εμβόλιο και άρα θα πρέπει να μπούνε στην πλατφόρμα για να οριστεί το ραντεβού. Κι αυτό διότι θέλουμε το ραντεβού να κλειστεί ακόμη και την επόμενη μέρα. Χθες περάσαμε τους 60.000 εμβολιασμούς, προσπαθούμε να φτάσουμε περίπου το 1/5 εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα».
Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών ο υπουργός σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία με το κανονικό μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, όπου θα αποσταλούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πρώτο και το δεύτερο ραντεβού, το οποίο -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης- «μπορεί να το κάνει κάποιος σε άλλη πόλη ενόψει του καλοκαιριού που θα επιτραπούν κι οι μετακινήσεις. Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε δώσει τη δυνατότητα στην πλατφόρμα να μπορείς να κλείσεις το ραντεβού του δεύτερου εμβολίου σε άλλη πόλη, προκειμένου να βελτιώσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο όπου κι αν βρίσκονται ή όπου κι αν θα βρίσκονται ενόψει του καλοκαιριού. Είναι ευέλικτο το ραντεβού μπορεί κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία και την τοποθεσία. Αυτή την στιγμή η πλατφόρμα δίνει άλλη μια δυνατότητα -όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca- να αλλάξει κάποιος το δεύτερο ραντεβού του ως και τις 8 εβδομάδες, να το φέρουν δηλαδή πιο κοντά».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.