Quantcast
Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία - enikonomia.gr
share

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

δημοσιεύτηκε:

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στους οδηγούς οχημάτων που προτίθενται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στον νομό Γρεβενών, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 32ο έως 39ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης. Όπως τονίζεται από την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση αστυνομίας Καστοριάς, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

*από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Αμυνταίου,

*από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου),

*από το 97ο έως 108ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (μέσω Επταχωρίου) και

σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Κανονικά διεξάγεται ωστόσο, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Κοζάνης, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στα εξής σημεία:

*στην Εθνική οδό Κοζάνης – Πτολεμαΐδας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α27 Κοζάνη – Πτολεμαΐδα) και παλαιό τμήμα αυτής,

*από το 25ο έως 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας,

*από το 50ο έως 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων,

*σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας,

*στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και

*σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι και οι οδηγοί που θα μετακινηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας. Ετσι, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση αστυνομίας, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών. Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α27 Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Νίκη, ενώ έχει διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων από το 20ο έως 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.