Quantcast
Πράετ: Αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις κινδυνεύει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Πράετ: Αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις κινδυνεύει η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινδυνεύουν να αποτύχουν εάν οι χώρες της Ευρωζώνης δεν προσαρμόσουν τις οικονομίες τους, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα νέα μέτρα φαίνεται να έχουν αποτελέσματα στις αγορές και την οικονομία, αλλά πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, ώστε η στήριξη της ΕΚΤ να προκαλέσει μία ταχύτερη και πιο βιώσιμη ανάκαμψη».

«Πράγματι, ο μεγαλύτερος ίσως κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε με τα νέα μέτρα μας είναι να πέσουν αυτά σε άγονο έδαφος, επειδή οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αυξήσουν την εμπιστοσύνη στο μέλλον», ανέφερε ο Πράετ στη διάρκεια ομιλίας του.

«Εάν οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα, θα υπάρχουν όλες οι συνθήκες , ώστε η ανάπτυξη να είναι υψηλότερη από ότι αναμένεται», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, με το οποίο θα διοχετεύσει εκατοντάδες δισ. ευρώ στην καχεκτική οικονομία της Ευρωζώνης, με στόχο την αύξηση του πληθωρισμού, που έχει γίνει αρνητικός, σε λίγο κάτω από το 2%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.