Quantcast
«Πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» - enikonomia.gr
share

«Πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών»

δημοσιεύτηκε:

Ο Γιανης Βαρουφάκης ζητά να σταματήσει η ανοιχτή εχθρότητα προσβολών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πολιτικών αναφέρει η εφημερίδα στην online έκδοση της υπογραμμίζοντας ότι «μόνο τους εχθρούς της Ευρώπης θα ωφελήσει το τοξικό παιχνίδι επίρριψης ευθυνών».

Η εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ φιλοξενεί άρθρο του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο εκθέτει τις γνωστές απόψεις του για το ελληνικό πρόβλημα και επαναλαμβάνει τη διαπίστωση ότι πέντε χρόνια μετά το πρώτο πακέτο διάσωσης η Ελλάδα συνεχίζει να είναι βυθισμένη στην κρίση. Δίνει ωστόσο έμφαση στη βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία και στον τερματισμό των αλληλοκατηγοριών και της ανοιχτής εχθρότητας, όπως αναφέρει, γιατί έτσι επωφελούνται οι εχθροί της Ευρώπης.

«Αυτό θα πρέπει να σταματήσει γιατί μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα, με τη βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων της που έχουν συμφέρον από την οικονομική της ανάκαμψη, να αφοσιωθεί στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και στις πολιτικές στρατηγικής που θα φέρουν ανάπτυξη». Σε πρακτικό επίπεδο χαρακτηρίζει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως ευκαιρία προόδου, ενώ μακροπρόθεσμα καλεί τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να διαμορφώσουν την ευρωζώνη με τρόπο που να διασφαλίζει την ευημερία και όχι να τροφοδοτεί αμοιβαία εχθρότητα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.