Quantcast
Πρόεδρος σωφρονιστικών υπαλλήλων στον Realfm 97,8: Προφανώς πρόκειται για μία οργανωμένη απόδραση - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος σωφρονιστικών υπαλλήλων στον Realfm 97,8: Προφανώς πρόκειται για μία οργανωμένη απόδραση

δημοσιεύτηκε:

“Στην πρωινή καταμέτρηση, μετά το άνοιγμα της φυλακής, οι συνάδελφοι μου στον Κορυδαλλό στην Δ’ πτέρυγα διαπίστωσαν ότι δύο κρατούμενοι λείπουν από το κελί τους”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Αμέσως σήμανε συναγερμός, έγινε εκτεταμένη καταμέτρηση και έρευνα σε όλα τα κελιά και δεν βρήκαν τους κρατούμενους. Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχουμε δύο κρατούμενοι, από τη Δ πτέρυγα το ισόγειο της πτέρυγας έχουν αποδράσει πιθανόν κόβοντας τα κάγκελα του κελιού τους, κατόπιν βρέθηκαν στο προαύλιο της φυλακής, πήδηξαν τη μία μάντρα, περπάτησαν στον νεκρό χώρο που μεσολαβεί του προαυλίου και του εξωτερικού μαντρότοιχου της φυλακής και από εκεί με αυτοσχέδιους γάντζους κατόρθωσαν και απέδρασαν”, δήλωσε ο κ. Καρακίτσος και σημείωσε:

“Οι κρατούμενοι απέδρασαν από μία συγκεκριμένη σκοπιά που βρίσκεται στον παράλληλο δρόμο της Λαμπράκη. Πιθανολογούμε, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω, ότι για να κατόρθωσαν να αποδράσουν από το συγκεκριμένο σημείο δεν πρέπει να υπήρχε εξωτερικός φρουρός εκείνη τη στιγμή”.

“Αυτός ο ένας φρουρός που βρισκόταν στη Δ’ πτέρυγα από τις 8 έως τις 9 το πρωί είναι επιφορτισμένος με ένα συγκεκριμένο και σημαντικό καθήκον να κλειδώσει όλους τους κρατούμενους μέσα στα κελιά τους και να διαπιστώσει ότι είναι καλά. Αυτό το πράγμα φαίνεται ότι το έκανε… Μετά το σημείο αυτό φαίνεται ότι έχει συντελεστεί η απόδραση, από αυτό το σημείο και μετά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων προσθέτοντας ότι “εδώ προφανώς πρόκειται για μία οργανωμένη απόδραση”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.