Quantcast
Πρόγραμμα κατάρτισης για 4.000 ανέργους - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα κατάρτισης για 4.000 ανέργους

δημοσιεύτηκε:

Eνα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 4.000 ανέργους ηλικίας 18 με 24 ετών
ανακοίνωσαν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης.

Το πρόγραμμα αφορά 150 ώρες κατάρτισης, με 5 ευρώ ανά ώρα και εφάπαξ παροχή 150 ευρώ ,για την πιστοποιηση παρακολούθησης του προγράμματος.Οι άνεργοι που θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος,  θα μπορούν να καταρτιστούν για μικροεξαγωγικές επιχειρήσεις,logistics αλλά και στη δική τους οικογενειακή επιχείρηση,εφόσον υφίσταται.

Σύμφωνα με τον κ.Κορκίδη στόχος της ΕΣΕΕ είναι να ” υιοθετήσει ” αυτούς τους ανέργους ώστε να μπορέσει να τους απορρογήσει στην αγορά εργασίας.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφερόμενος στις πολτικές εξελίξεις επεσήμανε ότι ” οι πολιτικές δυνάμεις κρατούν το μέλλον μας σε αβεβαιότητα” ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι θα φανεί ” εάν θα γράψουν ιστορία ή θα τους γράψει η ιστορία”.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσιάζει μία μείωση από 6% έως 8% που οφείλεται στις πολιτικές εξελίξεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.