Quantcast
Προγραμματική συμφωνία Πανούση – Δούρου για ασφάλεια και πολιτική προστασία - enikonomia.gr
share

Προγραμματική συμφωνία Πανούση – Δούρου για ασφάλεια και πολιτική προστασία

δημοσιεύτηκε:

Προγραμματική συμφωνία στους τομείς της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας θα υπογράψουν τη Μεγάλη Δευτέρα στις 12:00 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη συνάντηση των δύο πλευρών στα τέλη Φεβρουαρίου συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τόσο στην πολιτική προστασία και στην ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο, όσο και στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα που συνάδει και επισημάνθηκε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο. Παράλληλα, συμφωνήθηκε σε συνεργασία Υπουργείου – Περιφέρειας να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Πανούσης είχε προτείνει τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στην περιφέρεια και στο υπουργείο, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.