Quantcast
Προς παράταση ο διαγωνισμός για το Καστέλι - enikonomia.gr
share

Προς παράταση ο διαγωνισμός για το Καστέλι

δημοσιεύτηκε:

Σε παράταση του διαγωνισμού για  το αεροδρόμιο του Καστελίου, προσανατολίζεται το Υπουργείο Μεταφορών.

Αν και η αρχική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου, η παράταση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να γίνει πιο κατάλληλη προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον διαγωνισμό αναμένεται να κατέβουν τρία επενδυτικά σχήματα (χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής):
– ACS με ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ 
– Vinci με ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Ομίλου Μπόμπολα και 
– Bouygues με J&P ΑΒΑΞ 

 

Εργο ύψους έως 900 εκατ. ευρώ
Το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης καθώς και Μελέτη, Κατασκευή και Χρηματοδότηση των οδικών του συνδέσεων» εκτιμάται ότι θα κοστίσει μεταξύ 700 και 900 εκατ. ευρώ.

Το νέο αεροδρόμιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «Νίκος Καζαντζάκης», θα έχει μήκος αεροδιαδρόμου 3,2 χλμ με δυνατότητα επέκτασης στα 3,8 χλμ, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο.

 

Αξιολόγηση
Οι προσφορές των κατασκευαστών θα αξιολογηθούν βάσει των ποσοτικών προσφορών, με κριτήρια τον χρηματοοικονομικό έλεγχο, τις τεχνικές προτάσεις και την οικονομική προσφορά. 

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδια κεφάλαια των ιδιωτών, από το τραπεζικό δανεισμό του παραχωρησιούχου και τη συμβολή του δημοσίου.

Εκτιμάται ότι κατά τη φάση κατασκευής του νέου αερολιμένα θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ την περίοδο λειτουργίας περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται σε θέσεις οι οποίες θα είναι σχετικές με τη δραστηριότητά του. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.