Quantcast
Προς συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ - enikonomia.gr
share

Προς συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ

δημοσιεύτηκε:

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει την προσεχή Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την τριμερή διάσκεψη κορυφής, Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου, τροφοδοτώντας τις φήμες που θέλουν μέσα στον μήνα αυτό να ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, εξέλιξη που, αν επιβεβαιωθεί, δημιουργεί νέα δεδομένα τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο όσο και στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el- Sisi έχει αφήσει να διαφανεί ότι θα μπορούσε να δεχθεί την οριοθέτησης της αιγυπτιακής ΑΟΖ με την Ελλάδα. Μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Shorouk, ανέφερε ότι η συμφωνία ενδέχεται να υπογραφεί ακόμα και τις επόμενες εβδομάδες, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή.

Σε πρόσφατη συνάντηση στη Νέα Υόρκη των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ενώ το θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα ο υπουργός Περιβάλλοντος – Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τον Ιραηλινό ομόλογό του Yuval Steinitz.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.