Quantcast
Προσφυγή στο ΣτΕ για το κλείσιμο γραφείων Τύπου στο εξωτερικό - enikonomia.gr
share

Προσφυγή στο ΣτΕ για το κλείσιμο γραφείων Τύπου στο εξωτερικό

δημοσιεύτηκε:

Κατά της απόφασης της κυβέρνησης να ανασταλεί η λειτουργία 10 γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού στρέφεται εργαζόμενη, η οποία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην αίτησή της, η προϊσταμένη του γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην πρεσβεία μας στην Χάγη, Μαρία Βαξεβανίδου, ζητά να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Νικ. Παππά. Ζητά μάλιστα, να της δοθεί προσωρινή διαταγή που να «παγώνει» άμεσα την επίμαχη υπουργική απόφαση και να εκδοθεί αναστολή της μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κυρίας προσφυγής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας έχει αναφέρει ότι αιτία της εν λόγω αναστολής είναι η μείωση των δαπανών του Δημοσίου στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πάντως, από χθες, 1η Αυγούστου μπήκε λουκέτο στο γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι, ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2015 αναστέλλεται η λειτουργία των γραφείων Τύπου στο Σίδνεϊ, Οτάβα, Σαγκάη, Χάγη, Βαρσοβία, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Κοπεγχάγη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.