Quantcast
Πρόσκληση για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους απευθύνει ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ - enikonomia.gr
share

Πρόσκληση για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους απευθύνει ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Πρόσκληση για διάλογο προς την κυβέρνηση και τα κόμματα με τους κοινωνικούς εταίρους, απηύθυνε από την Κομοτηνή, όπου πήρε μέρος σε ημερίδα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Καλώ την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους και να καθορίσουν ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα βγάζει την χώρα από το αδιέξοδο γιατί τα προβλήματα μέρα με τη μέρα μεγιστοποιούνται» δήλωσε ο κ. Καββαθάς.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετρούν 65.000 λουκέτα το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και απώλεια 138.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 55.000 είναι μισθωτής απασχόλησης, την ίδια στιγμή που οι εφαρμοστικοί νόμοι ως αποτέλεσμα της πέμπτης αξιολόγησης και του τρίτου μνημονίου έρχονται να καταστρέψουν και ό,τι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας» επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια, μεγαλώνει την ύφεση καταστρέφοντας ό,τι υπήρχε στην χώρα και ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις. «Έχουμε χάσει 250.000 μικρές επιχειρήσεις και 800.000 θέσεις εργασίας στα πέντε χρόνια και παρόλα αυτά οι μικρές επιχειρήσεις παραμένουν ο βασικός εργοδότης στη χώρα, αφού σήμερα απασχολούν περισσότερο από 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν 250.000. Θέλει αλλαγή πολιτικής και ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο. Δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα με την υπάρχουσα φορολογία» κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.