Quantcast
Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για Αττική και Νότιο Αιγαίο - Πώς γίνεται η εγγραφή - enikonomia.gr
share

Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για Αττική και Νότιο Αιγαίο – Πώς γίνεται η εγγραφή

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022 αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την εγγραφή των ενηλίκων ασφαλισμένων πολιτών της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου στον Προσωπικό Γιατρό.

Αυτό θα αφορά τους πολίτες ηλικίας  άνω των 16 ετών και όσοι δεν επιλέξουν τον Προσωπικό τους Γιατρό θα βρεθούν αντιμέτωποι με «ποινές»,  μερικές αυτές είναι μεταξύ άλλων η πληρωμή αυξημένων συμμετοχών σε φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλείες στον ιδιωτικό τομέα.

 Προσωπικός Γιατρός: Πώς γίνεται η εγγραφή στην πλατφόρμα και τι δικαιολογητικά χρειάζεστε

Η εγγραφή 

Οι πολίτες για να εγγραφούν στο Προσωπικό Γιατρό τους  θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής οι πολίτες θα λάβουν ενημερωτικό SMS ή/και email για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους  στον συγκεκριμένο Προσωπικό Γιατρό καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς του για την ηλεκτρονική πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας τους.

Προσοχή: Στην περίπτωση που ο πολίτης έχει συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του την εγγραφή πραγματοποιεί όποιος ασκεί τη γονική μέριμνα, ενώ εάν ο πολίτης τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση όλες οι απαραίτητες ενέργειες πραγματοποιούνται από τον δικαστικό του συμπαραστάτη, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ποια δικαιολογητικά χρειάζεστε 

Ο πολίτες  κατά τη διαδικασία της αυτοπρόσωπης εγγραφής στον Προσωπικό Γιατρό τους  θα πρέπει να επιδείξουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Έγγραφο Ταυτοποίησης/φωτοαντίγραφο εγγράφου ( όπως Δελτίο Ταυτότητας).
  • Επιπλέον έγγραφο/φωτοαντίγραφο δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη απαιτείται  για αίτηση διά νόμιμου αντιπροσώπου

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.