Quantcast
Πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός: Νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας—Τι αναφέρει - enikonomia.gr
share

Πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός: Νέα ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας—Τι αναφέρει

δημοσιεύτηκε:

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα Προσωπικός Βοηθός εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Όπως επισημαίνεται, ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία», ολοκληρώθηκε. Υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Οι αιτούντες

Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και εγκυρότητα της αίτησής τους.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία της κατ’ οίκο αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης.  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με ειδοποίηση μέσα από την πλατφόρμα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

 Μιχαηλίδου: Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των αιτήσεων και άμεσα ξεκινούν οι αξιολογήσεις. Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ, όπως έχουμε πει, το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς. Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.