Quantcast
Πρόταση Μεϊμαράκη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω για ένα εξάμηνο - enikonomia.gr
share

Πρόταση Μεϊμαράκη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω για ένα εξάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Την πρόταση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω για ένα εξάμηνο ή τον πρώτο χρόνο, υπέβαλε μέσω της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να μπει στην κυβέρνηση να πάμε μαζί έστω το πρώτο εξάμηνο ή τον πρώτο χρόνο και να συνεννοηθούμε για όσα υπέγραψε και τη συνταγματική αναθεώρηση», αναρωτήθηκε. «Ο Τσίπρας είναι σε στρατηγικό κενό και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των 53 και όσων υπέγραψε». Αφού το υπέγραψε να έρθει να το εφαρμόσει. «Ως πρωθυπουργός θα έχω κάποια στελέχη που θα μου δώσει ώστε να έχω μια κοινή πολιτική. Αν θέλει να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησής μου θα το συζητήσω με τα στελέχη μου. Δεν βλέπω να το θέλει. Θα τον προσπεράσω και θα πάω στις άλλες πολιτικές δυνάμεις», τόνισε.

Επίσης πρόσθεσε ότι: «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει αντιδεολογικά σε πρωθυπουργό ΝΔ (αν είναι πρώτη δύναμη) δεν μπορεί κανείς να στερήσει αυτή τη δυνατότητα. Εφόσον δεν το δέχεται θα προχωρήσω με άλλους και θα είμαι πρωθυπουργός. Ας απαντήσει ο Αλ. Τσίπρας αν το επιθυμεί και θα δούμε ποιος θα είναι πρωθυπουργός». Εγώ συμπλήρωσε έχω αποδείξει ότι μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνες. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε δεχθεί τα λάθη μας, έχουμε διδαχθεί από αυτά. Αλλάζουμε τη χώρα, αλλάζουμε κι εμείς.»

Ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχτηκε πως και η ΝΔ έκανε λάθη. «Υπήρξαν λάθη από την πλευρά μας, κυρίως επικοινωνιακά, όπως για παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, που αν τα επικοινωνούσαμε σωστά με τους πολίτες το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.» Υποστήριξε επίσης ότι ο φόρος αυτός πρέπει να δοθεί στους δήμους ως ανταποδοτικό τέλος.

Όσον αφορά την φορολογία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Δεν μπορώ να δεσμευτώ για τα φορολογικά μέτρα. Μετά τα capital controls και την ύφεση δεν γνωρίζω τι θα παραλάβω. Πρέπει να δούμε τις «ουρές» που έχει στο μνημόνιο. Εχουμε αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Εμείς μπορούμε και πρέπει να τις υλοποιήσουμε. Θα τρέξουμε τα μεγάλα έργα ώστε να έρθουν θέσεις εργασίας.»

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.