Quantcast
Πρωτοφανείς ύβρεις μεταξύ μελών της Προανακριτικής ενώπιον δημοσιογράφων - Προηγήθηκε άγριο επεισόδιο στη συνεδρίαση - enikonomia.gr
share

Πρωτοφανείς ύβρεις μεταξύ μελών της Προανακριτικής ενώπιον δημοσιογράφων – Προηγήθηκε άγριο επεισόδιο στη συνεδρίαση

δημοσιεύτηκε:

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Εκτός αιθούσης της Γερουσίας μεταφέρθηκε το εκρηκτικό κλίμα υπό το οποίο συνεδρίαζε από τις 5 το απόγευμα της Τρίτης η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ να διαπληκτίζονται λεκτικά μπροστά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ από την αίθουσα στην οποία συνεδρίαζε η επιτροπή ακούστηκαν δυνατές φωνές .

Λίγη ώρα αργότερα ο Θάνος Πλεύρης της ΝΔ βγήκε έξω και έδειξε την ώρα αποστολής του mail με τη λίστα μαρτύρων για να αποδείξει ότι η Ν.Δ είχε εξ αρχής προτείνει ως μάρτυρες τους κ.κ Πολάκη και Τζανακόπουλο.

Βλέποντας τον κ. Πλεύρη να συνομιλεί με τους δημοσιογράφους ο κ. Πολάκης κινήθηκε προς τον κ. Πλεύρη και του επιτέθηκε λεκτικά αρχίζοντας έναν πρωτοφανή καυγά στον οποίο λίγο αργότερα μπήκαν ο Δ. Τζανακόπουλος και ο Δ.Μαρκόπουλος:

ΠΟΛΑΚΗΣ: Τι κάνεις εκεί; Δίνεις συνέντευξη; Είσαι μέγιστος καραγκιόζης. Τεράστιος.

ΠΛΕΥΡΗΣ: Έλα εδώ να δεις τι ώρα έστειλα το mail για να μη λες ότι θέλεις.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Είσαι καραγκιόζης. Το άλλαξες. Έβαλες μετά άλλο συνημμένο

ΠΛΕΥΡΗΣ: Τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;

ΠΟΛΑΚΗΣ: Αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις και έρχεται τώρα να μας δείξει ότι μάθαμε χθες κομπιούτερ. Άσε μας. Δεν μας το μοίρασαν στην αρχή επίτηδες. Έδωσαν στην αρχή του ΠΑΣΟΚ και δεν μας το μοίρασαν αυτό πήγα και το έφτιαξα και μετά μας το έδωσαν.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μη μιλάς με φασίστες. Πάμε

ΠΟΛΑΚΗΣ: «Άντε Καραγκιόζη»

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό είναι το ήθος τους. Πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος φώναζε αλλόφρων στον πρόεδρο: “Αντε ρε και άντε ρε”

ΠΟΛΑΚΗΣ: Τι είπες εσύ; Τώρα είσαι δημοσιογράφος εσύ; Σε διατεταγμένη υπηρεσία είσαι. Αυτό είσαι. Ένα έμμισθο παπαγαλάκι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μη μας πιάνεις εμάς στο στόμα σου, το ψωμί μας το βγάζουμε τίμια δεν είμαστε σαν κι εσένα πληρωμένα μικρόφωνα και δολοφόνοι χαρακτήρων. Άντε πήγαινε μέσα καραγκιοζάκο.

Πολάκης: «Μόνο σηκωτό θα με πάρετε από εδώ»

Προηγήθηκε κλίμα πρωτοφανούς έντασης στην έναρξη των εργασιών της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Το αίτημα εξαίρεσης της ΝΔ για τους Πολάκη και Τζανακόπουλο έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση και προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολάκη ο οποίος φέρεται να απάντησε «αυτά είναι «π@π@@ιες».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ούτε σηκωτοί δεν θα βγουν από την επιτροπή προκαλώντας ετσι την αντίδραση της ΝΔ.

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία τόνισε ότι ο κ.Πολακης είναι πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση και μέρος της δικογραφίας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι μέλος της επιτροπής. «Η πρότασή σας αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» τόνισαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έντονος διάλογος φαίνεται πάντως πως υπήρξε μεταξύ του κ.Τζανακόπουλου και του κ.Πλεύρη. « Μην ανοίγετε τέτοια ζητήματα γιατί έτσι θα πρέπει να δούμε και τον ρόλο του κ.Πλεύρη ο οποίος έχει στενή σχέση με τον κ.Γεωργιάδη» φέρεται να είπε ο κ.Τζανακόπουλος. « Εγώ στα δικαστήρια πηγαίνω το πρωί με το φως του ήλιου, όχι τα βράδια» απάντησε ο κ.Πλεύρης.

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.