Quantcast
Πρωτοβουλίες κυβέρνησης και τραπεζών για ανάδειξη της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού - enikonomia.gr
share

Πρωτοβουλίες κυβέρνησης και τραπεζών για ανάδειξη της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού

δημοσιεύτηκε:

Άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) – τον Πρόεδρο Νίκο Καραμούζη και τη γενική γραμματέα Χαρούλα Απαλαγάκη – είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας που εγκαινιάστηκε στην ευρεία σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, με τη συμμετοχή υπουργών (Οικονομικών, Δικαιοσύνης κ.ά.), κυβερνητικών στελεχών, του προεδρείου της ΕΕΤ και των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας Αττικής.

Στη σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι σε δύο από τα βασικά ζητήματα που είχαν τεθεί τον Απριλιο – του εξωδικαστικού μηχανισμού και της εγκατάστασης POS – υπήρξε η επιθυμητή πρόοδος, η οποία καταδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα που μπορούν να παραχθούν από τη συντονισμένη και λειτουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Ακόμα επισημάνθηκε πως, σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης του Απριλίου, έχουν ήδη συγκροτηθεί δύο ομάδες εργασίας, μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και μία μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, και ότι έχει δρομολογηθεί μία ακόμη, μεταξύ της ΕΕΤ και στελεχών του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν πως η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές διανοίγει θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και συνιστά ένα σημαντικό βήμα για την εδραίωση της εμπιστοσύνης σε αυτή.

Ο κ. Καραμούζης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις πρωτοβουλίες της ΕΕΤ το επόμενο διάστημα, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον ως πρωταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να υπάρξει στο πεδίο αυτό συντονισμός, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.