Quantcast
ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο και όσα ειπώθηκαν για Παππά - Μιωνή - Η αιχμηρή κριτική Τσακαλώτου και Φίλη - enikonomia.gr
share

ΠΣ ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο και όσα ειπώθηκαν για Παππά – Μιωνή – Η αιχμηρή κριτική Τσακαλώτου και Φίλη

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από έξι ώρες διήρκησε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία στην οδό Λεωνίδου με το κλίμα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” να είναι μουδιασμένο και βαρύ στον απόηχο της δημοσιοποίησης των διαλόγων του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις τονίζοντας ότι “απέναντι σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας, οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη της πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε πράξη μας και κάθε μας λέξη”. Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι “δεν έχω αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλειά τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην το επαναλάβουμε”. Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, μετά τις προσεκτικές αποστάσεις που κράτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς πήρε τον λόγο και κινήθηκε σε πολύ χαμηλούς και απολογητικούς τόνους για τη συνάντησή του με τον Μιωνή. “Θέλω εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για τα σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμές για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη”.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής” και της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, το μεγάλο μέρος της κριτικής ασκήθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Φίλη, αλλά και από ορισμένα στελέχη προερχόμενα από την Πρωτοβουλία Γέφυρα. Ο κ. Τσακαλώτος σύμφωνα με την “Καθημερινή” είπε ότι ο κ. Παππάς πρέπει να γίνει πιο σαφής και όσα έχουν προκύψει είναι θέματα ουσίας. Μάλιστα φέρεται να αναφέρθηκε σε μια αποστροφή του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής σε δημόσια τοποθέτησή του πως “θα ξαναέκανε το ίδιο” σε σχέση με το ραντεβού με τον Μιωνή, τονίζοντας πως “δεν θα θέλαμε να ξαναγίνουν αυτά τα πράγματα”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε αίσθηση όταν συμπλήρωσε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Φίλης που επεσήμανε πως πρόβλημα είναι η πολιτική που ασκήθηκε. “Γιατί να συναντιόμαστε με το Ισραήλ;” φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Ο βουλευτής, ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία που άπτονται του ύφους και της αλαζονείας.

Με πληροφορίες από εφημερίδες “Καθημερινή” και “ΤΑ ΝΕΑ”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.