Quantcast
ΡΑΕ: Φυσικό αέριο και εκτός συστήματος μπορεί να προμηθεύει η ΔΕΠΑ - enikonomia.gr
share

ΡΑΕ: Φυσικό αέριο και εκτός συστήματος μπορεί να προμηθεύει η ΔΕΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Φυσικό αέριο μέσω και εκτός Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, θα μπορεί εφεξής να προμηθεύει η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ΡΑΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση  «Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.,, δύναται να προμηθεύει φυσικό αέριο αποκλειστικά μέσω Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, βάσει των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο επιχειρηματικό σχέδιο που έχει υποβάλλει στη ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με την παράγραφο 2.Α του μέρους Β του Παραρτήματος V του Κανονισμού Αδειών» με το ακόλουθο κείμενο:

«Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» κάτοχος της Άδειας αυτής, δύναται να προμηθεύει φυσικό αέριο μέσω και εκτός Συστήματος μεταφοράς ή Δικτύου διανομής, βάσει των επιχειρηματικών σχεδίων που έχει υποβάλλει στη ΡΑΕ και στο ΥΠΑΠΕΝ (πρώην ΥΠΕΚΑ), σύμφωνα με τις παραγράφους 2Α και 2Β του μέρους Β του Παραρτήματος V του Κανονισμού Αδειών».

2) Την επιβολή στην εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» των κάτωθι πρόσθετων ειδικών όρων και υποχρεώσεων, που κρίνονται αναγκαίοι, σύμφωνα με την παράγραφο η του Άρθρου 19 του Κανονισμού Αδειών, υπό το πρίσμα τήρησης των κριτηρίων που θέτει το αρ. 90 του Ν 4001/2011.

Α. Η εταιρεία «ΔΕΠΑ Α.Ε.» δύναται να χρησιμοποιήσει τους υφιστάμενους σταθμούς ΣΑΛΦΑ στην Ανθούσα και στα Άνω Λιόσια, μόνο εφόσον τα σχετικά σημεία εξόδου συνδεθούν με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με Μετρητική/Ρυθμιστική Διάταξη ιδιοκτησίας ΔΕΣΦΑ Α.Ε. κατά τρόπο ώστε να πληρούται το σύνολο των διατάξεων του Κώδικα και του Κανονισμού Μετρήσεων. Για το σκοπό αυτό η ΔΕΠΑ οφείλει να ακολουθήσει άμεσα τη διαδικασία που προβλέπεται στο Κεφάλαιο 12 του Κώδικα και να καταβάλει στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε. το αντίστοιχο Τέλος Σύνδεσης Χρήστη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Κανονισμού Τιμολόγησης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.