Quantcast
Ράλι ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ράλι σε υψηλό εβδομάδας κατέγραψαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν αξιοσημείωτη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος αφού εργάστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο για το καθεστώς των ιρλανδικών συνόρων.

Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 σε άνοδο κατά 0,8% στις 11:23 ώρα Ελλάδας, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,6% σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τράπεζες, με την ABN Amro να σημειώνει άνοδο κατά 5,7%, τη Lloyds κατά 4,5% και την Danske Bank 4,4%. Οι φορείς χάραξης πολιτικής ανακοίνωσαν αργά χθες έναν συμβιβασμό για τους κανόνες που αναγκάζουν τις τράπεζες να διακρατούν περισσότερα κεφάλαια και ρευστότητα, ολοκληρώνοντας μια δεκαετία προσπαθειών για να καταστούν οι τράπεζες περισσότερο ανθεκτικές και να αποφευχθεί μια επανάληψη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Οι κανόνες θα τεθούν σε πλήρη ισχύ από τις αρχές του 2027 και οι τοπικές εποπτικές Αρχές θα έχουν τη δικαιοδοσία να μετριάσουν τον αντίκτυπο των νέων μέτρων κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου. «Φαίνεται να είναι ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που εμείς και η αγορά φοβόμασταν», ανέφερε αναλυτής της Citi σε σημείωμα.

Υποαπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών κατέγραφε ο βρετανικός FTSE που περιλαμβάνει εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα, σημειώνοντας άνοδο μόλις κατά 0,2% καθώς ενισχύθηκε η στερλίνα ύστερα από τις εξελίξεις για το Brexit.

Η εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων Steinhoff, που έχει πληγεί από λογιστικό σκάνδαλο, συνεχίζει να κατακρημνίζεται, σημειώνοντας βουτιά 41% ύστερα από την υποβάθμισή της από την Moody’s στην κατηγορία ‘junk’ πριν ανακάμψει σημειώνοντας άνοδο κατά 5,7%. Από την αρχή της εβδομάδας καταγράφει απώλειες 81%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.