Quantcast
"Ραντεβού" στο υπουργείο Περιβάλλοντος δίνουν οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας - enikonomia.gr
share

“Ραντεβού” στο υπουργείο Περιβάλλοντος δίνουν οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας

δημοσιεύτηκε:

“Ραντεβού” έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνουν οι μεταλλωρύχοι της Κασσάνδρας. Οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία και σε κάθοδο στην Αθήνα αύριο το πρωί.

Αίτημά τους είναι να επιλυθούν γρήγορα οι εκκρεμότητες σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν “αντικείμενο εργασίας”.


«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζαφειρούδας, η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «στην κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού». «Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση», είπε ο κ. Ζαφειρούδας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.