Quantcast
Ραχόι: Προκήρυξε εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Ραχόι: Προκήρυξε εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι προκήρυξε γενικές εκλογές για τις 20 Δεκεμβρίου, επιμένοντας ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να τις κερδίσει, παρά τον αναβρασμό που επικρατεί στο κόμμα του, μεταδίδει το Bloomberg.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη τύπου, ο Ραχόι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του αντέστρεψε την πτωτική πορεία της ισπανικής οικονομίας και τήρησε τη δέσμευσή της για μείωση της ανεργίας μετά την εκτίναξή της σε ύψος – ρεκόρ. Ο Ραχόι κάλεσε του Ισπανούς να ψηφίσουν για συνέχεια και σταθερότητα.

Στις δημοσκοπήσεις, η πρόθεση ψήφου για το κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού κινείται περί το 27% έναντι 45% στις προηγούμενες εκλογές, που ήταν το ιστορικά καλύτερο αποτέλεσμά του. Ο προκάτοχός του Ραχόι στην ηγεσία του κόμματος, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, επέκρινε τις επιδόσεις του κόμματος και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστομπαλ Μοντόρο επιτέθηκε σε συναδέλφους του υπουργούς

Οι Ισπανοί θα πάνε στις κάλπες με την οικονομία να αναπτύσσεται με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2007 και την ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο 4ετίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.