Quantcast
Ρέθυμνο: Αδύνατη αποδεικνύεται στην πράξη, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας - enikonomia.gr
share

Ρέθυμνο: Αδύνατη αποδεικνύεται στην πράξη, η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

δημοσιεύτηκε:

Αδύνατη αποδεικνύεται στην πράξη η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Ρεθύμνου, καθώς, μετά και την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων επιστροφής των δημοτικών αστυνομικών στις εργασίες τους, μόνον δύο από τους δεκατρείς υπαλλήλους εκδήλωσαν αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, «αποδείχτηκε ότι ήταν τελείως χωρίς νόημα η διάλυση της Δημοτικής Αστυνομίας, και τώρα η προσπάθεια που γίνεται για την επανασύσταση της στους δήμους, δεν είναι ικανοποιητική. Χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, ώστε να μην πλανάται το γκρίζο στις σχέσεις μεταξύ δήμων και Αστυνομίας, μιας και ούτε η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για παράδειγμα του δήμου μας – ανάγκες πολύ αυξημένες την περίοδο αυτή.

Εμείς ως δήμος είχαμε δεκατρείς αστυνομικούς και σήμερα, μόνο δύο πρόσωπα ζήτησαν να επανέλθουν. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορούμε να επανασυστήσουμε την υπηρεσία μας, και πως τελικά θα την πληρώσει πάλι ο πολίτης μας, η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα όλων μας”.

“Ελπίζω η κυβέρνηση να ξανακοιτάξει το θέμα, που όπως αποδείχτηκε χρειάζεται άλλο σχεδιασμό» κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν είναι υποχρεωτική η επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών στις θέσεις τους, αλλά τους δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ, ή να τεθούν στη διάθεση του υπουργείου Εσωτερικών για μετακίνηση σε άλλη προσωποπαγή θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ρεθύμνης είναι πλέον αναγκασμένος, να διευρύνει αρμοδιότητες άλλων υπαλλήλων του, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης στην πόλη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.