Quantcast
Ρέθυμνο: Νέα «επιστράτευση» για την ενίσχυση της ανακύκλωσης - enikonomia.gr
share

Ρέθυμνο: Νέα «επιστράτευση» για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

δημοσιεύτηκε:

Νέα «επιστράτευση» για την ενίσχυση της ανακύκλωσης πραγματοποιεί ο Δήμος Ρεθύμνου (με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε κεντρικά διοικητικά κτίρια της πόλης και περιφερειακά), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθέτησε κάδους ανακύκλωσης στα παρακάτω σημεία: στο Δημαρχείο Ρεθύμνου,στο Δημαρχείο Άδελε, στην Πολεοδομία, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο ΚΕΠ Δήμου Ρεθύμνης και στην αντιπεριφέρεια-πρώην Νομαρχία.

 Μάλιστα οι εν λόγω κάδοι μπορούν να δεχτούν μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (όπως ψυγεία, πλυντήρια, οθόνες υπολογιστών κ.λπ.) αλλά και ογκώδη αντικείμενα που αφορούν σε στρώματα, έπιπλα κ.ά.

Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση των φθαρμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης και τοποθέτηση επιπλέον κάδων σε νέα σημεία στους οικισμούς, για την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου σε χαρτί, πλαστικό και μέταλλα.Αποφασίστηκε επίσης και η τοποθέτηση κίτρινων ειδικών κάδων (κώδωνες) γυαλιού σε κεντρικά σημεία του Δήμου για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η πρώτη φάση τοποθέτησης καλαθιών για μικροαπορρίμματα πεζών σε δρόμους και πλατείες του Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.