Quantcast
Ρέγκλινγκ: Δύσκολη η διαδικασία της αξιολόγησης για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Δύσκολη η διαδικασία της αξιολόγησης για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επισήμανε σε δηλώσεις του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων πως η διαδικασία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους Θεσμούς συνεχίζεται, δεν είναι όμως εύκολη.

«Εξακολουθεί να υπάρχει μια σειρά ζητημάτων», σημείωσε ο κ. Ρέκλινγκ και προσέθεσε: «Είναι πολύ αδύναμη η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, όμως υπάρχει η πολιτική βούληση. Ελπίζω η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου».

Παράλληλα, διευκρίνισε: «Η αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για να εκταμιευθεί η περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς τη χώρα συνεχίζεται, όμως η διαδικασία υπήρξε δύσκολη. Εξακολουθούμε να αξιολογούμε, όμως δεν είναι εύκολο. Εξακολουθεί να υπάρχει μια σειρά θεμάτων».

Και κατέληξε: «Ελπίδα μου είναι ότι η διαδικασία αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να αρχίσει να συζητά την ελάφρυνση χρέους με τους δανειστές της.Η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει ομόλογα τον Ιούλιο και η χώρα θα χρειαστεί βοήθεια σε αυτό».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.