Quantcast
Ρέγκλινγκ: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα δεν αγγίζει καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Η αβεβαιότητα για την Ελλάδα δεν αγγίζει καμία άλλη χώρα στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωζώνη έχει χτίσει ένα ισχυρό τείχος προστασίας απέναντι στην αβεβαιότητα που αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ. Μιλώντας χθες στη Λισσαβώνα, ο κ. Ρέκλινγκ σημείωσε:

«Με τους μηχανισμούς EFSF και ESM η ζώνη του ευρώ έχει χτίσει εντυπωσιακό τείχος προστασίας 700 δισεκατομμυρίων ευρώ και δεν επηρεάζεται από τις αβεβαιότητες στην Ελλάδα. Μετά την κρίση εφαρμόστηκαν γενναίες μεταρρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε χώρες με προγράμματα του EFSF και του ESM, όπως η Πορτογαλία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο οικονομικής πολιτικής ενισχύθηκε» και προσέθεσε:

«Οι αυστηρότεροι κανόνες έδωσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή περισσότερη δύναμη, ενώ την ίδια στιγμή τέθηκαν οι βάσεις για πλήρη τραπεζική ένωση με εναρμονισμένους κανόνες και κεντρική εποπτεία για τις συστημικές τράπεζες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων είναι η ΟΝΕ να είναι πιο ισχυρή και λιγότερο ευάλωτη από ό,τι πριν από την κρίση. Οι αγορές το αναγνωρίζουν αυτό. Παρά τις πρόσφατες αβεβαιότητες σχετικά με Ελλάδα, οι αντιδράσεις των αγορών περιορίσθηκαν στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει διάχυση (spill-over) σε άλλη περιοχή του ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.