Quantcast
Ρέγκλινγκ: Μετά τις εκλογές ο Τσίπρας θα έχει μία πιο σταθερή πλειοψηφία - enikonomia.gr
share

Ρέγκλινγκ: Μετά τις εκλογές ο Τσίπρας θα έχει μία πιο σταθερή πλειοψηφία

δημοσιεύτηκε:

«Τα δάνειά μας εγκρίνονται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα απαντηθούν οι απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ στην Bild.

Ερωτηθείς για το εάν ανησυχεί για το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ήσυχος λέγοντας πως «μετά τις εκλογές, ο Τσίπρας πιθανώς θα έχει μία πιο σταθερή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και, πάνω απ’ όλα, στο κόμμα του, σε σχέση με τώρα», ώστε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πιθανότητα περαιτέρω διαπραγμάτευσης του πακέτου μεταρρυθμίσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι δε βλέπει κάποιο τέτοιο σχέδιο:

«Γνώρισα τον νέο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Τσακαλώτο, ως σοβαρό διαπραγματευτικό εταίρο. Εκ μέρους της Ελλάδας, δεσμεύτηκε ο ίδιος σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Εκείνος και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Τσίπρας, ξέρουν τώρα ότι θα μπορέσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα έξω από την κρίση μόνο με τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων και των δανείων μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.