Quantcast
Ρέκλινγκ: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ρέκλινγκ: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

«Η πρόοδος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι σημαντική, όμως οι προσπάθειες για θα πρέπει να συνεχιστούν». Στη φράση αυτή συγκεφαλαιώνεται η ουσία της συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης  Κλάους Ρέγκλινγκ .

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας, η οποία χάρη στις μεταρρυθμίσεις, έχει απτά αποτελέσματα και μάλιστα περισσότερα από ότι παραδέχονται πολλοί στη Γερμανία», σχολίασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ  ο οποίος προσέθεσε: «η Ελλάδα ότι έχει κάνει μεγάλες προόδους σε ό,τι αφορά στη μείωση του χρέους στον κρατικό προϋπολογισμό που είναι πλέον το χαμηλότερο μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης. Παρότι όμως έχουν γίνει πολλά, συμπεράνει ο κ. Ρέγκλινγκ, η διαδικασία αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί».

Ερωτηθείς για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης επεσήμανε: «Η προληπτική πιστωτική γραμμή αποτελεί μία  από τις επιλογές». Ανεξάρτητα, όμως, από τη λύση που θα βρεθεί, προϋπόθεση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως οι πιστωτές θα κάνουν κάποιες υποχωρήσεις άφησε να εννοηθεί πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ακόμη και αν μία τέτοια στάση από την πλευρά της τρόικας οδηγήσει σε εκλογικά πλήγμα για την κυβέρνηση: «Έχω γνώση της πολιτικής συζήτησης που γίνεται στην Ελλάδα, όμως οι κανόνες ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.