Quantcast
Reuters: «Αναπάντητη» έμεινε η κλήση Τσίπρα προς τον Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Reuters: «Αναπάντητη» έμεινε η κλήση Τσίπρα προς τον Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να απαντήσει σε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο, επειδή η Αθήνα δεν έχει ακόμα αποστείλει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις, όπως είχε υποσχεθεί, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. που επικαλείται το Reuters.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11 το πρωί του Σαββάτου (12 ώρα Ελλάδος, όμως ο Γιούνκερ αρνήθηκε διότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις και οι προτάσεις που η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε την Τετάρτη να στείλει την Πέμπτη, δεν έχουν φτάσει», είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν υπήρξαν νέες εξελίξεις, συνεπώς δεν υπήρχε τίποτα να συζητήσουν», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Reuters, «o Τσίπρας αναμενόταν να επιστρέψει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για περαιτέρω συζητήσεις, αλλά δεν το έκανε».

Aντ’ αυτού, σημειώνει το πρακτορείο, απέρριψε ως “παράλογους” τους όρους που πρότειναν οι δανειστές και καθυστέρησε την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

«Σε μια προκλητική ομιλία του που αποσκοπούσε στο να κερδίσει την στήριξη του Κοινοβουλίου για την απόρριψη του πακέτου λιτότητας, ο Τσίπρας ισορρόπησε την αγανάκτηση με την σιγουριά ότι μια συμφωνία είναι “πιο κοντά από ποτέ” για να κρατήσει τη χώρα του μέσα στην Ευρωζώνη», γράφει το πρακτορείο.

«Γνωρίζουμε ότι εν μέρει είναι θέατρο, αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε ρόλο σε κάθε σκηνή του δράματος» είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

 

Μαξίμου: Η παραφιλολογία συνεχίζεται

Έντονη ήταν η αντίδραση κυβερνητικών στελεχών στο τηλεγράφημα του Reuters που υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν σήκωσε το τηλέφωνο στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς δεν έχει στείλει ισοδύναμα μέτρα μετά την απόριψη της πρότασης που κατέθεσαν οι θεσμοί.

«Η παραφιλολογία συνεχίζεται. Μετά την πρόταση των θεσμών, «που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα» -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!…-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι, αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών.»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.