Quantcast
Reuters: Δεν θα αργήσει η διακοπή της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Reuters: Δεν θα αργήσει η διακοπή της παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα έχει ξεκινήσει να κινείται η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με το Reuters σχετικά με την παροχή ρευστότητας στην Αθήνα.

Φοβούμενη ότι ένα από τα μέλη της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να βρθεί εκτός , η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί  να κρατήσει την Ελλάδα με σταγόνες  χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά μπορεί να ξεκινει η αντίστροφη μέτρηση,αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεδομένου ότι οι πολιτικές διαπραγματεύσης  για την απελευθέρωση των δανείων της ζώνης του ευρώ για την Αθήνα βρίσκεται σε χάος ,τό βάρος έχει πέσει στην ΕΚΤ να διατηρήσει την Ελλάδα στη ζωή.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο € 1.600.000.000 από το τέλος του Ιουνίου, αλλά  κεντρικοί τραπεζίτες ετοιμάζονται να περιορίσουν την  ρευστότητας (ELA) εάν δεν επιτευχθεί πολιτική συμφωνία.

 ” Ενας περιορισμός της ρευστότητας  και έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων είναι μόνο θέμα χρόνου,” λένε πηγές του Reuters.

Χωρίς μετρητά από την κεντρική  τράπεζα για να στηρίξουν στην Ελλάδα και με τις καταθέσεις να μειώνονται συνεχώς οι έλεγχοι σχετικά με την απόσυρση των μετρητών εμφανίζονται αναπόφευκτοι.

“Θα πρέπει να δούμε και πάλι … πώς είναι τα πράγματα, ποια είναι η κατάσταση των διαπραγματεύσεων, ποια είναι η κατάσταση των αγορών. Με άλλα λόγια, το πώς η εξέλιξη … επηρεάζει την ποιότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε πρόσφατα  ο Draghi δημοσιογράφους.

Προς το παρόν, θέλουν να δώσουν την Αθήνα μία τελευταία ευκαιρία περίπου ένα δεκαπένθήμερο ακόμα για να επέλθει η συμφωνία..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.