Quantcast
Reuters: Η ΕΕ ερευνά πιθανή χειραγώγηση της αγοράς ομολόγων - enikonomia.gr
share

Reuters: Η ΕΕ ερευνά πιθανή χειραγώγηση της αγοράς ομολόγων

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν τράπεζες για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς κυβερνητικών ομολόγων αξίας 1,5 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη έρευνα στο πλαίσιο μιας σειράς ενεργειών κατά πιθανών παρατυπιών στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων υποτιθέμενων προσπαθειών χειραγώγησης του δείκτη Libor και του ξένου συναλλάγματος.

Σύμφωνα με τις πηγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει ερωτηματολόγια ρωτώντας κάποιους συμμετέχοντες στις αγορές σχετικά με την τιμή του χρέους SSA (supra-national, sub-sovereign and agency). Σε αυτή την αγορά εκδίδουν χρέος μεταξύ άλλων η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και άλλες, όπως η αναπτυξιακή τράπεζα KfW που στηρίζεται από τη Γερμανία. Τέτοιου είδους ομόλογα, συχνά καλύπτονται από έμμεση ή ρητή κρατική εγγύηση.

Επιπλέον, το IFR του Thomson Reuters μετέδωσε τον Ιανουάριο επικαλούμενο αρκετές πηγές, πως τέσσερις traders χρέους SSA με έδρα το Λονδίνο, ερευνώνται από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για πιθανή χειραγώγηση των τιμών των ομολόγων.

Οι πηγές ανέφεραν ότι ο ένας εργαζόταν στην Bank of America Merrill Lynch, ο δεύτερος στην Credit Agricole, ένας τρίτος στην Nomura και ο τέταρτος στην Credit Suisse.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.