Quantcast
Reuters: Η Ελλάδα και το ευρωπαϊκό QE στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας - enikonomia.gr
share

Reuters: Η Ελλάδα και το ευρωπαϊκό QE στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας

δημοσιεύτηκε:

«Η ελληνική χρηματοδότηση και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρώπη, καθώς και μια αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων στην Αυστραλία, αλλά και η ενίσχυση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ πρόκειται να είναι το επίκεντρο της προσεχούς οικονομικής εβδομάδα, στην οποία θα κυριαρχήσουν οι συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», γράφει σήμερα το πρακτορείο Reuters, που σε δημοσίευμά του υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει εξασφαλίσει την παράταση της διάσωσης της από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο παραμένει εξαρτώμενη από την έκτακτη χρηματοδότηση». Αναφορικά με την απόφαση που καλείται να λάβει εντός της εβδομάδας η ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρεται:

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζει την Πέμπτη για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως εγγύηση για την άμεση χρηματοδότηση της ΕΚΤ, τα οποία σταμάτησε να κάνει δεκτά στις αρχές Φεβρουαρίου. Εάν η ΕΚΤ δεν κάνει τα κάνει δεκτά- και πιθανότατα δεν θα τα κάνει- θα μπορούσε ίσως να αναγκαστεί να παρατείνει την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) προς την ελληνική κεντρική τράπεζα».

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει, επίσης, τις νέες οικονομικές της προβλέψεις. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης, Peter Praet, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι πιθανό να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι προβλέψεις για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.