Quantcast
Reuters: Με εξαίρεση την Ελλάδα, η Ευρωζώνη στρίβει στην γωνία - enikonomia.gr
share

Reuters: Με εξαίρεση την Ελλάδα, η Ευρωζώνη στρίβει στην γωνία

δημοσιεύτηκε:

«Ο αυξημένος κίνδυνος μιας ελληνικής χρεοκοπίας ή/και εξόδου από το ευρώ έρχεται ακριβώς την ώρα που υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζώνη του ευρώ στρίβει στην γωνία, μετά από επτά χρόνια χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και την ώρα που οι επικίνδυνες εσωτερικές ανισορροπίες δείχνουν ότι αρχίζουν να μειώνονται», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters το οποίο σημειώνει την βελτίωση που παρατηρείται στα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης.

Ειδική μνεία γίνεται σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που εφαρμόζοντας προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής κατάφεραν να βελτιώσουν την οικονομική τους θέση και να επιστρέψουν σε ρυθμούς ανάπτυξη. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τα μέτρα που προωθούν Γαλλία και Ιταλία, αλλά και σε σχέση με το επικείμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δείχνουν το δρόμο της ανάκαμψης για την οικονομία της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Reuters.

Ωστόσο, στο κλίμα αυτό δεν φαίνεται να μπαίνει η χώρα μας, με το άρθρο να καταλήγει: «Μια ελληνική χρεοκοπία ή έξοδος από τη ζώνη του ευρώ – είτε λόγω ατυχήματος (Grexident), είτε από πρόθεση – θα μπορούσε να θρυμματιστεί την επιστροφή της εμπιστοσύνης, αν και η Αθήνα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ένωσης. Έτσι, η μοίρα της Ελλάδας παραμένει συνυφασμένη με την επιβίωση του ευρώ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.