Quantcast
Reuters: Να συνηθίσει η Ευρώπη στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει - enikonomia.gr
share

Reuters: Να συνηθίσει η Ευρώπη στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει

δημοσιεύτηκε:

Σε άρθρο του το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι η εκλογή Προέδρου βρίσκεται στα χέρια των ανεξάρτητων βουλευτών, σημειώνοντας ότι προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Να συνηθίσει η Ευρώπη στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, έχει την αυξανόμενη στήριξη άλλων κρατών που μάχονται την κρίση, σημειώνοντας ότι «στην Ευρώπη το κλίμα αλλάζει» και προσθέτοντας ότι «ο καθένας αρχίζει να συνηθίζει στην ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει και ότι οι νέες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν».

Με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να παρακολουθούν στενά την προεδρική εκλογή, ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος Σταύρος Δήμας θα χρειαστεί 180 ψήφους για να εκλεγεί, όταν στον προηγούμενο γύρο της ψηφοφορίας εξασφάλισε 168 ψήφους υπέρ, 12 λιγότερες από αυτές που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία.

Λυκούδης: Δεν περιμένω το Κοινοβούλιο να εκλέξει πρόεδρο 

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης σημείωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι τα κόμματα θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, ήτοι εάν κάποιο κόμμα αλλάξει στάση, δεν περιμένω το Κοινοβούλιο να εκλέξει πρόεδρο λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες».
Σημείωσε δε, ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά τα κόμματα σε κάθε περίπτωση προετοιμάζονται για τις εκλογές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 3,3 μονάδες

Τέλος, στο άρθρο τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ηγείται στις δημοσκοπήσεις, με τελευταία αυτή της Alco που φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι μπροστά από τη Ν.Δ. κατά 3,3 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει το 28,3% και τη Ν.Δ. το 25%.

Ωστόσο, επισημαίνονται οι αδυναμίες των άλλων κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικό εταίρο του Σαμαρά, να αντιμετωπίζει σοβαρές εσωτερικές εντάσεις, με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο διάσπασής του και αποτυχίας του να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στον σχηματισμό ενός σταθερού συνασπισμού πλειοψηφίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.