Quantcast
Reuters: Σοκ στη Γερμανία από τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Reuters: Σοκ στη Γερμανία από τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Σοκαρισμένοι είναι οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters

Η επίσκεψη στην Καισαριανή προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των ναζί, η συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, η τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών και η διαφοροποίηση από την απόφαση της Ε.Ε. σχετικά με την ουκρανική κρίση, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που αιφνιδίασαν τους Γερμανούς. 

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, θεωρούσε πριν τις εκλογές ότι ο «χαρισματικός ηγέτης» της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας θα κατήγαγε μια μικρή νίκη, και θα είχε πρόβλημα στη συνέχεια να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Αντ΄αυτού ο Τσίπρας πέτυχε μια μεγάλη νίκη και προχώρησε άμεσα στον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκπλαγήκαμε από το μέγεθος της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και την ταχύτητα με την οποία ο Τσίπρας σχημάτισε κυβέρνηση», τονίζει στο Reuters κορυφαίος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης. 

Άλλος αξιωματούχος τονίζει ότι η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δεν αποτελεί «καλό σημάδι», ενώ τρίτος αξιωματούχος δηλώνει «εμβρόντητος» από τις πρώτες ημέρες του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία της Ελλάδας. 

Αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στην Καγκελάριο Merkel εκτιμούν ότι ο Τσίπρας τελικά θα αναγκαστεί να αλλάξει πορεία, εγκαταλείποντας τις ριζοσπαστικές του προεκλογικές υποσχέσεις και υπογράφοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει επιπλέον βοήθεια. 

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες αυτή η πεποίθηση τίθεται εν αμφιβόλω. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.