Quantcast
Reuters: Τελειώνει ο χρόνος για την Αθήνα στο Eurogroup - enikonomia.gr
share

Reuters: Τελειώνει ο χρόνος για την Αθήνα στο Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαίοι ηγέτες αυξάνουν τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση μετά μια ακόμα αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει το Reuters, προκειμένου η Αθήνα να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις για να επιτευχθεί συμφωνία πριν φτάσει η ρήξη και το Grexit… με τη χώρα, όπως γράφει, στο χείλος της καταστροφής.

Η Αθήνα δεν δέχεται σε περικοπές μισθών και συντάξεων. Όμως την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να αποδεχθεί επώδυνους συμβιβασμούς σχετικά με τις απαιτήσεις για λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, η Επιτροπή ανέφερε σε δήλωσή της ότι «οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς». Ο αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι η Αθήνα λέει πως σκοπεύει να έρθει πιο κοντά με τους δανειστές σχετικά με το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά δεν ανέφερε πώς σκόπευε να το πετύχει, σχολιάζει το Reuters.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά κατηγόρησε τους δανειστές για την επιμονή τους σε περικοπές συντάξεων και στις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Σειρά παίρνουν τώρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως επισημαίνει το Reuters, καμία από τις δύο πλευρές δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για συμφωνία προκειμένου να μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τη δόση του ΔΝΤ.

Πηγή: enikos.gr

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.