Quantcast
Reuters: Το αδιέξοδο στο Παρίσι οδήγησε στις πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Reuters: Το αδιέξοδο στο Παρίσι οδήγησε στις πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

To  αδιέξοδο των συνομιλιών  της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της στο Παρίσι, αναζωπύρωσε την πολιτική αβεβαιότητα,οδηγώντας στις πρόωρες εκλογές ,όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Σε άρθρο με τίτλο «Ένα αδιέξοδο στο Παρίσι, ένα στοίχημα στην Αθήνα: πώς η Ελλάδα επέστρεψε στην κρίση», το Reuters εξηγεί πως η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι στις 26 Νοεμβρίου πυροδότησε μια σειρά γεγονότων που οδηγούν στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα παραμένει ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης.

Σε μία συνάντηση, γεμάτη ένταση, οι Έλληνες αξιωματούχοι συζήτησαν ενδεχόμενη έξοδο από το τετραετές πρόγραμμα στήριξης ύψους 240 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αλλά το ΔΝΤ και η ΕΕ επέμειναν σε επιπλέον περικοπές ή έσοδα στον προϋπολογισμό του 2015, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που παρίσταντο στις διαπραγματεύσεις.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι αρνήθηκαν. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ήδη επιβάλει πάγωμα μισθών, απολύσεις και ειδικούς φόρους. Περισσότερη λιτότητα θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία.

«Μας έδιναν την εντύπωση πως ό,τι και αν κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση», δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος. «Μετά τη συνάντηση στο Παρίσι, ξέραμε ότι το θέμα έχει τελειώσει».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.