Quantcast
Reuters: Υπό διερεύνηση η «βουτιά» των κινεζικών μετοχών τη Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Reuters: Υπό διερεύνηση η «βουτιά» των κινεζικών μετοχών τη Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της μεγάλης πτώσης του κινεζικού χρηματιστηρίου χθες Δευτέρα θα διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα Τρίτη το Reuters.

Σημειώνεται πως χθες ο δείκτης Shanghai Composite Index στην Κίνα έκλεισε με απώλειες 8,5%, τη μεγαλύτερη ημερήσια βουτιά από το 2007. Κατά εκτιμήσεις το «ξεπούλημα» προκλήθηκε λόγω φόβων ότι το ράλι τριών εβδομάδων που είχε προηγηθεί στις τιμές των μετοχών δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ ακόμη.

Η άνοδος αυτή των τελευταίων εβδομάδων είχε αποδοθεί στη χωρίς προηγούμενο στήριξη της κεφαλαιαγοράς από την κυβέρνηση της Κίνας. Η στήριξη αυτή είχε ως στόχο να σταθεροποιηθούν οι τιμές.

Η κινεζική Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών ανακοίνωσε πως θα εξετάσει κατά πόσον υπήρχαν περιστατικά χειραγώγησης της αγοράς.

 

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας εισήγαγε σήμερα 8,05 δισ. δολάρια στις χρηματαγορές μέσω αντίστροφων repos επταήμερης διάρκειας προκειμένου να ενισχύσει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα νομισματικά εργαλεία για να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ρευστότητας έως το τέλος του χρόνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.